vrijdag 8 maart 2024

Goed begonnen is half gewonnen



 We hadden wat geluk vanmorgen. Door een kleine verandering in het uurrooster van het restaurant, mochten we wat langer blijven liggen. Het voelde een beetje als weekend. De juffen kwamen ons maar om 8 uur wakker maken. Dat vonden de meesten helemaal niet erg.

Tijdens het ontbijt werden de hongerige maagjes snel gevuld met chocopops en lekkere verse boterhammen. Er waren ook lekkere hard gekookte eitjes en yoghurtjes. Keuze genoeg dus...

Tijdens het eten kreeg iedereen ook een nummer op zijn hand, waarvoor dit diende wisten we toen nog niet, maar alles werd snel duidelijk. Samen met de scholen van Mechelen en Sint-Niklaas werden 14 groepjes gevormd om samen het monispel te spelen. Na een fikse wandeling naar beneden kwamen we aan op ons speelterrein. Daar moesten we elke keer doorschuiven en tegen een ander groepje spelen. We moesten een kunstwerk maken in de sneeuw, een doek omdraaien terwijl we er allemaal op stonden, sneeuwballen gooien naar foto's van de juffen, lopende memory spelen,.... Het was een drukte van jewelste op het plein. We verzamelden heel wat enveloppen en waren benieuwd wat er in zat. Na de klim terug naar boven werd het snel duidelijk. Als we alle puzzelstukken van alle groepen samenlegden, maakten we een uitnodiging voor het swingpaleis van deze avond.

Je kan waarschijnlijk wel al raden dat we na deze drukke voormiddag al weer heel wat honger hadden. Er stond tartiflette op het menu. Voor velen was dit de eerste keer dat ze dit aten, maar het viel overal heel erg in de smaak. Alle borden werden netjes leeggegeten, de juffen (en het personeel in de keuken) waren content.

Na het eten kwamen Oompa en Loompa weer langs. Willy Wonka was niet zo tevreden want ze waren niet zo goed bezig. Hun skibotten niet dicht, jassen maar half aan, helm niet dicht, handschoenen vergeten,... ze waren dus eigenlijk helemaal niet in orde. Gelukkig wisten de kinderen ondertussen wel al hoe het moet en doen zij het veel veiliger.

Het weer was deze middag een beetje omgeslagen en er was wat verse sneeuw en veel wind. Maar al onze stoere jongens en meisjes vonden dit helemaal niet erg. We zagen alleen maar blije gezichtjes binnenkomen in het skilokaal na hun tweede skiles. En ja hoor, de juffen hadden gelijk. Het ging vandaag al een stuk beter dan gisteren. Het 5-uurtje smaakte en de douche (met het wassen van het haar) deed deugd. We konden er weer tegen.

Vanavond stonden fishsticks en spinaziepuree op het menu. En geloof het of niet, er werd weer door iedereen heel veel gesmuld. De meesten gingen zelfs een tweede keer aanschuiven. Wat de gezonde berglucht toch allemaal niet doet.

Zoals beloofd kregen we vanavond een heus swingpaleis voorgeschoteld. Iedereen nam zijn accessoire en zo vormden we samen met de andere scholen 4 kleurige groepen. En of er ambiance was! Het was schitterend. Er werd aandachtig geluisterd naar verschillende liedjes en bij de meezingrondes werd gezongen uit volle borst. Als afsluiter klonk het sneeuwklaslied door het hele hotel. De juffen kregen er kippenvel van. Jullie ook?

Nog een verhaaltje, een knuffel, een vuistje of een high five en iedereen kan alweer dromen van morgen.






16 opmerkingen:

  1. Het ziet er daar super leuk uit. Geniet ervan! Knuffels voor Kobe van Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw Amai hier alvast ook een kippenvel moment, super mooi Allen samen in groep bezig te horen en zien ๐Ÿฅฐ vรฉรฉl plezier nog aan iedereen, en dikke pluim aan Allen die dit waarmaken de kinderen deze beleving te geven ๐Ÿ‘„ dikke knuffel aan Alex van mama en Zusje Axelle ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super! Fijn om te zien. Groetjes aan Knox van mama, papa & Djaxx!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ๐Ÿ’™๐Ÿค❤️๐Ÿ’š๐Ÿ’› Happiness is sneeuwklas, kids happy! Groetjes, Tenzin๐Ÿ˜˜ familie.๐Ÿ€

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo leuk om samen met de andere scholen een spel te spelen. Deze worden herinneringen om nooit te vergeten. De mama van Alicia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ๐Ÿ‘Œ super le chant de group๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜ Melissa

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O zo leuk super Dat de kids hun zo amuseren veel plezier vandaag dikke knuffel voor jarno van de papa fijn weekend voor iedereen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh wat leuk om te zien hoe ze zich amuseren. ๐Ÿ˜

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo tof! Kippenvel! Vele groetjes aan Rayan we missen je geniet ervan

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Groetjes aan JEF. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dank je wel om ons via de blog zo goed op de hoogte te houden van jullie avonturen! Zo kunnen we toch ook een beetje mee genieten.
    Wij kijken uit naar het volgende verslag!
    Nog veel pret daar met heel de bende, en nog een dikke knuffel voor Sophia van mama, papa & broer.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er daar super leuk uit. Kan niet wachten om alle avonturen te horen. Ly Noรซlie ๐Ÿ’‹
    Groetjes Naรซlle❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  13. JEF, Wauw veel pleziervele groetjes monique en een zwaai van ster

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een goede nacht en dank u aan de juffen๐Ÿ‘๐Ÿ˜˜
    Groetjes aan Jef ๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜˜
    Mama

    BeantwoordenVerwijderen